Ellen Scheffer

Na mijn opleiding aan de kunstacademie in Arnhem en een paar jaar reizen ben ik van 1975 tot 1990 werkzaam geweest in het kunstonderwijs. Daarnaast maakte ik modetekeningen, kostuum- en decorontwerpen en schreef ik voor een modevakblad.

Na die tijd ontwikkelde ik mij als vrij kunstenaar. Vanaf 1992 gaf ik kleur- en interieuradviezen voor bedrijven en particulieren en maakte ik muurschilderingen en decoratieve ontwerpen. Naast mijn vrije werk, dat ik tot 2009 regelmatig exposeerde, maakte ik ook kunst in opdracht voor openbare ruimtes.

Sinds in 2007 mijn boek Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen uitkwam zijn mijn werkzaamheden meer op dat terrein komen te liggen. Het begeleiden van mensen als spiritueel coach deed ik al vanaf 1994, maar daar zijn de workshops bijgekomen en een jaartraining.
In januari 2010 is mijn tweede boek Zelfdoding in het Licht van de Ziel verschenen.
Mijn derde boek, Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan kwam in 2014 uit, en april 2018 is mijn vierde boek Van ziek zijn word je beter - Luisteren naar een verborgen boodschap verschenen.

Af en toe schrijf ik artikelen voor verschillende bladen en sinds 2015 als vaste auteur voor het online Magazine Nieuwetijdskind.

Eind 2017 heb ik het werk in mijn atelier, waar ik te weinig aan toe kwam, weer op nummer één gezet. Om die reden ben ik gestopt met het geven van workshops en de jaartraining. Wel geef ik nog consulten en lezingen en blijf ik artikelen schrijven.

Ik woon en werk op een schitterende plek in de Ooijpolder bij Nijmegen. Mijn atelier, waar ook de workshops werden gehouden, ligt achter in de tuin en grenst aan het water en een natuurgebied waar wilde runderen en paarden lopen.

Klik hier voor mijn CV.